Hívjon minket: 06 20 951 8696 | e-mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

 • Коррекция детского аутизма в центре Мардалейшвили здесь
 • Лечение аутизма у детей в клинике здесь
 • Лечение всего-всего в Израиле http://service-med.com/
 • Mire használható?

  Cégünk geotermikus hőszivattyúk kivitelezésével foglalkozik. Ebben a hőszivattyú menüpontban általánosságban olvashat arról, mi az hogy hőszivattyú, hogyan működik a hőszivattyú, mennyi energiára van szüksége, mik a hőszivattyú előnyei és hátrányai, illetve az egyes hőszivattyú típusok közül melyik mire használható inkább.

  Ha arról szeretne olvasni, miért éri meg velünk geotermikus hőszivattyú rendszert telepíttetni, kattintson ide: Miért mi?

  Mire használható a hőszivattyú?

  A hőszivattyúk fajtájuktól függően több mindenre használhatók: legideálisabb esetben a fűtés, hűtés és a melegvíz készítés is megoldható egy hőszivattyú rendszerrel.

  Fűtés

  Egy tipikus háztartás energiafelhasználásának majd 80%-t fűtésre használja. Emiatt rendkívül fontos, mennyire hatékonyan és költségkímélően oldjuk meg fűtési rendszerünk üzemeltetését. A hőszivattyú a hőforrásból elvont hőt a zárt körben keringetett fűtőközeg felmelegítésére használja fel. Hasonlóan a napkollektorokhoz, annál nagyobb lesz  a rendszer hatékonysága, minél kisebb a fűtési előremenő hőmérséklet. Ez az, amiért a hőszivattyúval elsősorban az alacsony hőmérsékletű fűtési módokat  (padló-, fal- és mennyezetfűtés) érdemes kombinálni, ahol a nagy hőleadó felület miatt már 35 °C is elegendő. Bár a hőszivattyú rendszer kombinálható már meglévő radiátoros fűtési rendszerekkel is, ebben az esetben nagyobb körültekintéssel kell eljárni.

  A levegő/víz hőszivattyús kialakítás inkább kiegészítő fűtésre/hűtésre alkalmas, míg a geotermikus hőszivattyú teljes hűtési, fűtési rendszerek esetén gazdaságos!

  Azt a rendszert, amikor a hőszivattyú a ház teljes fűtési energiaszükségletét biztosítja, monovalensnek hívjuk, míg bivalens a rendszer, ha a hőszivattyú mellé kiegészítő fűtés kell. A kiegészítő fűtés lehet általában kazán, vagy napkollektor.

  Melegvíz készítés

  Egy átlagos európai lakás fűtési és vízmelegítési hőigénye 5-10 kW/h. Használati melegvíz készítésére is felhasználható a hőszivattyú, de a kondenzátor oldali felső hőmérséklet határ kb. 55-60 °C, emiatt a melegvíz hőmérséklete 60 °C alatt marad.

  Hűtés/Passzív hűtés

  A folyamat megfordításával a fűtésnél hőforrásként használt közegnek adja át a helyiségekből elvont hőt. Geotermikus rendszereknél praktikus megoldás a passzív hűtés. Ez annyit jelent, hogy a szondában található hideg 12-14 fokos vizet kevert módon bevezetjük a házba a falakba vagy a mennyezeti csövekbe. Így a falakat nem engedjük nyáron felmelegedni. Csökken a ház hőterhelése.

  Olvasson a tapasztalatokról: ide kattintva

 • Стеклянная студия http://soglassie.com.ua/
 • изготовление значков, объемных наклеек и магнитов на заказ free-forum.com.ua
 • Top