Hívjon minket: 06 20 951 8696 | e-mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

 • Коррекция детского аутизма в центре Мардалейшвили здесь
 • Лечение аутизма у детей в клинике здесь
 • Лечение всего-всего в Израиле http://service-med.com/
 • Épületgépészet

  Az épületgépészetnek az feladata, hogy egy épület lakóinak biztosítsa azt a komfortérzetet, amit a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz, a szennyvíz-elvezetés, a hőmérsékletet, és a levegő tud adni. Szakmai értelemben az épületgépészet a fenti rendszerek működéséhez szükséges épületen belüli csőhálózatokkal, azok szerelvényeivel és a hozzájuk kapcsolódó berendezésekkel foglalkozik.

  Az épületgépészet ágai

  Az épületgépészet az alábbi alterületekre oszlik: fűtéstechnika, vízellátás, csatornázás, gázellátás és az égéstermék elvezetése, légtechnika, klímatechnika. Marján Ferenc és csapata minden olyan épületgépészeti rendszerrel foglalkozik, amely  a geotermikus hőszivattyúk szereléséhez kapcsolódik, így a fűtéstechnikával (padló-, fan-coil és falfűtés), passzív hűtéssel, vízellátással és szennyvízelvezetéssel, valamint hővisszanyerő szellőztetéssel.

  Vízvezeték szerelés

  Padlófűtés

  Bár a padlófűtés napjaink egyik legelterjedtebb fűtési formája, a tisztán padlófűtéssel kivitelezett rendszerek ritkák, és általában nem is célszerűek. A padló felületi hőmérséklete lakóhelyiségekben 29, fürdőszobában 33°C-ban van maximalizálva, ez pedig a rendelkezésre álló felülettel legtöbbször nem érhető el.  Hálószobákban és gyerekszobákban jellemzően nem használunk padlófűtést a felszálló por miatt, illetve arra is figyelni kell, hogy a nagy hőtehetetlenség miatt a padlófűtés felfűtése nehezebb.

  Padlófűtés

  Falfűtés

  A falfűtés tulajdonképpen a külső falak belső felületén kialakított fűtőfelület, meleggé téve az egyébként hideg felületeket és így javítva a hőérzetet. A külső falba szerelt fűtésnek rengeteg előnye van, így például megszünteti a falak hidegsugárzását, nyáron hűteni is lehet vele, illetve nem láthatóak a fűtőtestek, hiszen a fűtőtest maga a vakolat! Egészségesebb is lehet mint a klíma vagy a padlófűtés, háló- és gyerekszobákban például inkább a falfűtést vagy a fan-coil fűtést szoktuk javasolni, mint az előző kettőt.

  Falfűtés

  Fan-coil fűtés

  A fan-coil valójában egyfajta konvektor, amely ventillátorral keringteti az adott helyiség levegőjét. Nagy előnye, hogy hűtésre és fűtésre is alkalmas: ha a fan-coil belsejében hideg víz kering, hűteni tudjuk vele otthonunkat a forró nyári napokon. Télen a fan-coil rendszerben egy hagyományos kazán által felmelegített vizet keringtetve viszont fűtésre alkalmas.

  fan-coil szerelés

  Passzív hűtés

  Hőcserélő A passzív hűtés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a föld hőjével hűtünk – a folyadékot a fan-coil vagy a falfűtés rendszerében keringetjük. Ilyenkor nincs szükség klímára, vagy külön hideg vizet előállító hőszivattyúra – a talajszondában található 14-15 fokos vizet elég keringtetni a falfűtés csöveiben.

  Hővisszanyerő szellőztetés

  A hővisszanyerős szellőztetés lelke a levegős hőcserélő, amit más néven rekuperátornak nevezünk. A rekuperátor működési elve, hogy segítségével a házból kiszívott elhasznált levegő fogja felmelegíteni a házba befújt friss levegőt. A hőátadás ezekben az eszközökben 90% körüli is lehet, tehát nagyon magas a hatékonysága.

  Rekuperátor

 • Стеклянная студия http://soglassie.com.ua/
 • изготовление значков, объемных наклеек и магнитов на заказ free-forum.com.ua
 • Top