Hívjon minket: 06 20 951 8696 | e-mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

 • Коррекция детского аутизма в центре Мардалейшвили здесь
 • Лечение аутизма у детей в клинике здесь
 • Лечение всего-всего в Израиле http://service-med.com/
 • Lakásfelújítás “geotermikus” módra.

  Kedves látogató!

  Egy olyan témához értünk, mely a munkánk során folyamatosan terítékre kerül: Érdemes-e meglévő családi ház fűtés korszerűsítését geotermikus hőszivattyúval megoldani?

  A válasz összetett. Ugyanolyan körülmények közt valakinek határozottan javasolt, másokat viszont lebeszélünk.

  Hogy miért is? Vannak akik megtérülésben és költségekben, más szóval kézzel fogható értékekben gondolkodnak. Ők valószínűleg soha nem fognak ilyen megoldásokat választani, nekik más fontos céljaik vannak.

   2006 óta 46 geotermikus projektben vettünk részt. Ebből a munka tárgya mindössze 20 esetben volt új építmény, és 60 %-ban meglévő épületekhez készítettünk megoldásokat.–>A számok megdöbbentőek! Hopsz! Ezen én is megdöbbentem. Hogy lehetséges ez?  A válasz megint nagyon összetett.

  Lehet, hogy a fűtéskorszerűsítés mégis megtérül belátható időn belül?

  Ismét egy kis játék a számokkal. Biztos van Önnek is ismerőse, akinek van lakáshitele. Ki számolt már, hogy mondjuk 10 millió forint 20 évi visszafizetése mennyibe kerül? Újabb megdöbbenés. Ha tudnánk hogy ez kb. 30 millió forintba kerül, akkor racionálisan senki sem venne fel hitelt. De akkor senki sem venne hitelre mercédeszt, nike cipőt, pick szalámit, plazma TV-t. stb, stb. Összességében tehát azt vettem észre, hogy az emberek nem racionálisan döntenek, hanem érzelmi alapon. Nevezetesen:” szeretném megvenni ezt, meg ezt, mert SZERETNÉM ”.

  Másfelől, ha már úgyis bukok 20 milliót a lakáshitelen, akkor miért ne vennék 5 millióért geotermikus fűtést, ráadásul nem is bukok, 8 év alatt megtérül. És szeretném is. Meg nem Pu..int gazdagítom. És a környezetemet sem szennyezem. Meg olcsóbb is a fenntartása.    

  Bocs, egy kicsit elkalandoztam. Volt már ön olyan házban, ahol falfűtés van? Az érzés könnyen megszokható, és semmihez nem hasonlítható. Sem télen, sem nyáron. Konkrétan jó érzés haza érkezni. Így tényleg nagyon komfortos a háza, valóban ki tudja pihenni magát. És meg is nyugszik. Ezt az érzést fizeti ki az, aki korszerű épületgépészetet választ én nem csak egyszerűen a melegítésre, hanem a részletekre is odafigyel. Természetesen a hagyományos „égetős” rendszerekhez képest drágább. De ha már felújít, akkor 21- századi színvonalú házába miért tenne elavult fűtési rendszert?   Pláne akkor, ha a meglévő radiátorokat nem kell kidobni, hanem azok is igényes módon a rendszer részévé tehetők.

   

  Lássunk egy konkrét példát. 
                 

  Ennél a háznál a meglévő radiátoros rendszer újraépítése után padlófűtéssel egészítettük ki a hőleadókat. A nappaliban egy korszerű Fan-ciol berendezés szolgáltatja a meleget és a nyári „ingyen” hűtést. Talajszondás rendszerünk kijött négymillió forintból. Szenzációsan alacsony 28 C°-os előremenő hőfokával ez a rendszer 6-os körüli rendszer COP-t eredményezett. „ A fűtéskorszerűsítést követően a ház atmoszférája hihetetlen jó lett” mondta megrendelőnk. 

  Érdemes e tehát geotermikusra újítani a meglévő fűtésünket? Ha egyébként is lakásfelújítást végezne, akkor mindenképpen. Ha csak a fűtési rendszert újítja fel akkor kérdéses. Ha csak spórolni akar, akkor NEM. Minden helyzet más, kérjen szakértő véleményt, és döntsük el közösen, hogy mik az igényei, és mi a legjobb Önnek.

  Tags: , , , , ,

 • Стеклянная студия http://soglassie.com.ua/
 • изготовление значков, объемных наклеек и магнитов на заказ free-forum.com.ua
 • Top