Hívjon minket: 06 20 951 8696 | e-mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

 • Коррекция детского аутизма в центре Мардалейшвили здесь
 • Лечение аутизма у детей в клинике здесь
 • Лечение всего-всего в Израиле http://service-med.com/
 • A puffer-kérdés ironikusan

  Puffertartály

   

  Egy hőszivattyú rendszer költségét erősen befolyásolja, tervezünk-e bele puffertartályt. Véleményünk szerint puffertartály beépítése nem minden esetben ésszerű. Az alábbiakban megnézünk néhány mellette és ellene szóló érvet.

  Miért nem szükséges puffertartály?

  1 – MERT CSÖKKENTI A RENDSZER HATÉKONYSÁGÁT. Minden rendszerelem, ami a tehetetlenséget növeli, az egész rendszer hatékonyságát csökkenti (esetünkben romlik a COP érték). Azt ajánljuk, legyen a puffertartály a fal, a padló, a szoba levegője!

  2 – MERT BONYOLÍTJA A RENDSZER FELÉPÍTÉSÉT.  Minden „feleslegesen” beépített elem bonyolítja a felépítést, nem lesz más a falon, csak egy nagy „rézcsőhalmaz”, ami nem csak esztétikai látványt rontja, hanem a hatásfokot is. A „sokcsöves” referenciaképekkel tele van az internet, és sok embert ez elkápráztat. Nem biztos, hogy éppen erre van szüksége. Mielőtt dönt, kérdezzen meg több szakembert, mérje fel megfelelően az igényeit.

  3 – MERT MEGNÖVELI A RENDSZER KÖLTSÉGEIT. Egy puffertartály bekerülési költsége magas tud lenni. Szokták mondani, ha már rászánok milliókat, akkor ez már nem összeg. DE IGEN!  Ezzel a tétellel nagyon sokat spórolhat: maga a tartály, plusz egy keringtető-szivattyú, rézcsövek méterei, rézidomok sokasága, munkadíj, stb…

  Miért van szükség puffertartályra?

  1 – MERT RACIONÁLIS ÉRVEK SZÓLNAK MELLETTE.  Például nagy háza van, és nem fűt minden helyiséget egyformán: vannak olyan helységek, amelyeknek hőmérsékletében akár 5C különbség is mutatkozik. Ilyen lehet mondjuk egy vendégszoba. Akkor a puffertartály beépítése indokolt.

  2 – MERT TÖK JÓL NÉZ KI, NEM? Tényleg jól néz ki, és ha az anyagi vonzata Önt nem zavarja, akkor természetesen nem zárkózunk el attól, hogy ezt rendszert megtervezzük, majd a puffertartályt beszerezzük, és beszereljük Önnek!

  3 – MERT AZ ISMERŐSÖMNEK IS ILYEN VAN! A szakemberek, vállalkozók többsége nemcsak azt nézi, hogy milyen megoldás lenne igazán jó az ügyfelének, hanem arra is ügyel, hogy az ügyfél elégedett legyen az elvégzett munkával, mert így lesz mindkét fél teljes mértékben elégedett.  Természetesen mi sem gondoljuk ezt másképp!

 • Стеклянная студия http://soglassie.com.ua/
 • изготовление значков, объемных наклеек и магнитов на заказ free-forum.com.ua
 • Top