Hívjon minket: 06 20 951 8696 | e-mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

  • Коррекция детского аутизма в центре Мардалейшвили здесь
  • Лечение аутизма у детей в клинике здесь
  • Лечение всего-всего в Израиле http://service-med.com/
  • A gerendaházak és a geotermikus fűtés

     

    A gerendaházak és a geotermikus fűtés

     

    Visszatérő kérdések, gyakori válaszok

    Manapság a geotermikus fűtési rendszerek létjogosultsága teljesen elfogadott.
    Új ház építése esetén egyértelműen érdemes a „plusz” bekerülést és gazdaságosságot mérlegeli. 
     A gerendaházak építése régi múltra tekint vissza. Rengeteg előnye mellett mindenki tudja, hogy igen gazdaságosak fűtési szempontból és megkapó „fílingjük” semmivel nem párosítható komfortérzetet és életminőséget biztosít.

    Na, és mi lenne, ha párosítanánk a kellemeset a hasznossal? A LEGJOBBAT A LEGJOBBAL?

    Ez ma már lehetséges! 

    A hőszivattyú tökéletes működésének van egy fontos alap feltétele: az alacsony hőmérsékletű fűtővíz. Ez azt jelenti, hogy nagyobb felületű hőleadók szükségesek a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. A megvalósítás lehetőségei széles skálán mozognak, de itt van egy kézenfekvő megoldás: A kerámia burkolatú helyiségekbe padlófűtés kerüljön, ahol megoldható, ott pedig a külső falakon falfűtés elhelyezése. Egyéb helyiségekbe nagy felületű radiátorok, a nappaliba ventilátoros radiátor tehető.  No, nem kell ennél a pontnál megijedni, manapság a fejlett radiátorpiac minden igényt kielégít a hő-teljesítmény és az esztétika tekintetében egyaránt.

    Akkor most jöhet egy kis játék a számokkal!

    Egy hagyományos nedves technológiával épített kb. 100-120 négyzetméteres családi ház fűtési igénye jó hőszigetelés mellett mondjuk 10 kilowatt. Gerendaház esetében ez mindössze csak  6 kilowatt. Máris spóroltunk kb. 40 %-ot!  Egy körültekintően megtervezett és kivitelezett talajszondás hőszivattyús fűtési rendszernél – amely 5-ös hatékonysági mutatóval rendelkezik- ez pontosan 1200 watt teljesítmény. Igen, ez egy átlagos minőségű hajszárító, vagy egy nagyobb mikrohullámú sütő teljesítménye. Ja, és egy kis plusz! Aki hőszivattyúval fűt, az olcsóbban kapja az áramot. Ez nem csak elméletileg, hanem gyakorlatilag is mindenkinek jár!  Hozzávetőleg nem 50 forintért, hanem csupán  30 – ért. Ha Ön egy boltban 40 %-kal olcsóbban vásárolhatna, vajon gondolkodna-e egy pillanatig is azon, hogy kihasználja-e ezt a lehetőséget? Íme, itt egy újabb 40%-os spórolási lehetőség!    

    Weider hőszivattyúk

    Hát így lehet „kifűteni” egy telet 60-80 ezer forintból úgy, hogy ebben az árban benne van a használati meleg víz készítés díja is. Mert ha ezt a meleg vizet a hőszivattyú készíti, akkor ez is lehetséges az olcsóbb árammal.   

     

    Van még egy kis bónusz!

    Ha nyáron mégis hűteni szeretné a gerendaházát, akkor ezt is megteheti, szinte ingyen! A talajszonda erre is tökéletesen alkalmas. Pusztán azt a kis kb. 50-100 Wattnyi (egy két ezer forintnyi) áramot kell kifizetni, amit a passzív hűtés igényel.

     Ezek után érdemes tehát elgondolkodni, de nem azon, hogy megéri-e, hanem azon, hogy hová legyen építve a falfűtés, esetleg fan-coil, és hol maradjunk a hagyományos radiátorok mellett.

    Partnerünk: www.gerendahaz.hu

    Tags: , , , ,

  • Стеклянная студия http://soglassie.com.ua/
  • изготовление значков, объемных наклеек и магнитов на заказ free-forum.com.ua
  • Top