Hívjon minket: 06 20 951 8696 | e-mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

  • Коррекция детского аутизма в центре Мардалейшвили здесь
  • Лечение аутизма у детей в клинике здесь
  • Лечение всего-всего в Израиле http://service-med.com/
  • 7000 forintos fűtésszámla? LEHETSÉGES!

    Be kell látni: Magyarországon egy átlagos család energiaszámlájának mintegy 70%-át teszi ki a fűtési költség. Ez éves szinten hatalmas pénztömeg. Ha ezt lehet csökkentetni, akkor minden lehetőséget meg kell ragadni.

      

    Általában hangzatos szalagcímeket írunk figyelemfelkeltés céljából. Ezeknek általában a fele is igaz. A mi esetünkben viszont ez teljesen igaz. Bizonyos körülmények teljesülése esetén. No! Nem kell egyből mindenféle „űr-hiper szuper” megoldásokra gondolni, inkább nézzük meg azt, hogy ez a hétezer forint hogyan lesz elérhető hétköznapi -átlagos pénztárca-vastagságú- emberek számára is.

    Nézzük hogyan is alakulnak a számok geotermikus fűtés alkalmazása esetén. Ekkora fűtésszámlát akarunk: 7000Ft/hó. Ez azt jelenti, hogy egy évben 84.000 Ft. Igen, a magas, gyakran 50-60 ezer forintos gázszámlát is havonta fizetjük, mégpedig nyáron is. Ez a viszonyítási alap nekünk is tökéletesen megfelel.
    Évente átlagosan 2000 órát fűtünk. (ez általában majdnem mindegy hogy milyen jellegű, vegyestüzelésű kazán, vagy gáz, esetleg hőszivattyú,)Ez azt jelenti, hogy a 84000 Forintunkat 2000 óra alatt használjuk fel. Mit is jelent ez? 84000 FT osztva 2000 h-val egyenlő 42 Ft/h. Tehát aki óránként 42 forintot fizet fűtésre, annak a havi fűtésszámlája pontosan 7000 Forint lesz.

    Mekkora ház is kell ehhez? Nézzük. Ma a hőszivattyús fűtések villannyal mennek. Ennek az ára minden szolgáltatónál 30 Ft/kw óra. Igen nem tévedés, aki hőszivattyúval főt annak 40%-ok kedvezmény jár( H vagy GEO tarifa! ). Ebből az következik, hogy 42osztva 30-cal egyenlő 1.4. Vagyis ennyi kilowatt energia jön ki a havi 7000-ből. Egy körültekintően megépített fűtési rendszer COP értéke (hatékonysági mutatója) manapság simán eléri az 5-öst. 5 szorozva 1,4-gyel egyenlő 7 kW. Ez azt jelenti, hogy ha a lakása téli hővesztesége 7 kW, akkor a geotermikus fűtésszámlája is 7 ezer forint lesz. Mikor is 7 Kilowatt egy kb 100 m² lakás hővesztesége. Tessék megkapaszkodni, most aztán igazán durva dolgokat fogok mondani. Le kell szigetelni a házat. Hőszigetelt nyílászárókat kell beépíteni. Esetleg hővisszanyerős szellőztetőt kell beépíttetni. Nekem ebből az jön le, hogy igenis megéri ebbe fektetni, és igenis semmi különös dolog nem szükséges az ilyen megoldások eléréséhez.

    Hogy miért nem vagyok ideges, ha megemelik a villany árát? Gondoljon csak bele, 10 %-os emelés -ami barátok közt is brutálnak mondható -Önt mindössze 700 Forint plusz költség megfizetésére kényszeríti. Igen havonta egy-két kávéval kevesebbet költhet.  

    És ki az akinek már ilyen van? Először is nekem. Én szamár előre. Aztán kollégáimnak, akik első ügyfeleim voltak anno. Aztán ilyen fűtésszámlája van eddigi ügyfeleinknek. És lesz az éppen aktív projektjeink megrendelőinek.

    És végül ilyen lehet Önnek is,  mindössze annyit kell tennie, hogy kapcsolatba lép velünk.   

    Üdvözlettel:

    a Geotermikus Hőszivattyú Csapata

    web:  www.geotermikus-hoszivattyu.hu

    mail: info@geotermikus-hoszivattyu.hu

      acebook:  –> lájkolj, ha tesztett a cikk, ajánld az ismerőseidnek!!

    Tags: , , , ,

  • Стеклянная студия http://soglassie.com.ua/
  • изготовление значков, объемных наклеек и магнитов на заказ free-forum.com.ua
  • Top